6 Mayıs 2012 Pazar

zayıflama çayları hakkında...

Her şeyden önce herkese sağlıklı bir pazar diliyorum... 


Umarım pazar kahvaltılarına aldanıp diyetleri bozmadınız. İtiraf ediyorum bn biraz kaçırdım :) Hava güneşli olunca ee bir de çok sevdiğim bir arkadaşımla kahvaltıya gidince sohbetten muhabbetten insanın iştahı açılıyor. Neyse ki bir nebze de olsa telafi etmek amacıyla dönüşte taksi yerine yürümeyi tercih ettim.



Sizde kaçırdığınızı düşünüyorsanız mutlaka bugün yapacağınız fiziksel aktivitenizi biraz arttırın da dengeyi kaybetmeyelim.


Neyse gelelim bugünkü blogumuza. Üzülerek söylüyorum ki bu konu aslında benim en sevmediğim konu. zayıflama çayları... Biraz aceleci bir toplumuz malum, ee bir de üzerine her şeye inanma huyumuzu katınca ipin ucunu iyice kaçırıyoruz. Biz yaşam şeklimizi hiç değiştirmeyelim, istediğimiz gibi yiyelim içelim, spor yapmayalım, ama bir çay kullanalım ki o bize sihirli bir dokunuş yapsın hooop incecik olalım istiyoruz. Ama bu hiçte mümkün olmuyor ne yazık ki. Mümkün olmadığı gibi yanlış kullanıp sağlığımıza zarar verip daha da çok yıpratıyoruz bedenimizi.


Öncelikle bu çayların içeriğinden bahsetmek istiyorum , %95 'i sinameki denen bir bitki içerir ki bu zayıflatan değil antidiüretik yani idrar söktürücü bir ottur. Yani vücuttaki suyu atar kişide tartıda kendini daha düşük rakamlarda gördüğünde zayıfladığını sanır. Bilmez ki su içtiğinde eski kilosuna ulaşacaktır. Ve kaybettiği kiloları değil hücrede kullanması gereken sularıdır.


Ayrıca bu çaylar kısa dönemde barsakları harekete geçirip sizi bir süreliğine kabızlıktan kurtarır gibi gözükse de uzun vadede kalın bağırsakta bulunan mikrovillüs adı verilen tüycüklerin kısalmasına veya düzleşmesine yol açtığı için peristaltik hareketleri azaltmaktadır. Yani barsakları tembelleştirip çayı bıraktığınızda dışkılama gerçekleşmeyip tekrar çaya ihtiyaç duymanızı sağlayacaktır. Bu kısır döngüden kurtulmak o zaman hiçte kolay olmayacaktır.


Zayıflama ilişkilendirilen bir diğer çayda yeşil çay, ama yeşil çayı bu kategoriden birazcık ayırmak istiyorum çünkü yeşil çayın metabolizmayı hızlandırıcı etkisi, kansere karşı koruyu olması,antioksidan içeriği gibi birçok faydalı özelliği çalışmalarca kanıtlanmıştır. Tabi ki her şeyin olduğu gibi bununda miktarı kontrollü olmalıdır. Günde 2 fincan kadar tüketmek yeterlidir.



Tüm bunları söylemem alternatif tıpta önemli yerleri olan bitki çaylarından uzak duracağımız anlamına gelmiyor tabi ki. Elbette ıhlamur, kuşburnu, papatya, melisa gibi çayları rahatlıkla tüketebiliriz. Hatta yakınlarda bu çaylar ve faydalarıyla ilgilide bir blog yazmayı planlıyorum.


Lütfen marketlerde, aktarlarda veya medya yoluyla zayıflamaya yönelik olduğu söylenen çaylar konusunda bilinçli olalım ve inanıp sağlığımızla oynamayalım. Beni takip edin. Sağlıklı beslenin, sağlıklı yaşayın...







12 yorum:

  1. Merhaba dergide lineatabs diye bı ilaç gördüm zayıflama ilacı değil.sadece yağlı yediğin zaman iciyosun yağları yakıyormuş.merak ettim çok güzel gibi duruyor sizce...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lineatabs yağları yakmıyor, sadece yemekten önce bir bardak su ile içtiğinizde yemeğin içersinde ki yağları tutarak emilimi engelliyor. ama bn önermiyorum cünkü vücudun fizyolojik bir olayını bozmus oluyoruz. ve uzun süre kullanımı yağda eriyen vitaminleri depolayan karaciğerimize zarar veriyor. ben asla önermem, ama sen bilirsin tabi ki.. illa kullanırım diyorsan mutlaka bir doktor kontrolünde olsun...

      Sil
  2. bi ara keten tohumu yedim sabahları
    sonrasında elma sirkesi , ballı su
    şimdide kiraz sapı
    dönem dönem bunlar bile moda oluyor. keten tohumunda, elma sirkesininde bi halta yaramadığını öğrendim. kiraz sapıda öyle birşeyse bu iğrenç şeyleri içmeyeyim diye sormak istedim.
    ama şu yeşil çaya bi alışamadım zaten çayı sevmeyen ben iğrenç tatlı yeşil çaya hiç alışamadım.
    kiraz sapınıda aldığım bilgi doğrultusunda devam edicem veya etmeyceğim. bi arkadaşım kullanıyor yediklerini azaltmış ama bunuda sabahları içiyormuş kilo vermişde ona inanıp başaldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zayıflamak amacıyla keten tohumunu neden kullandığını anlayamadım, keten tohumu zaten yağlı bir tohumdur ve zayıflama amaclı kullanılmaz. kabızlık durumunda günde 1 çay kaşığı kadar öneririz o kadar. ballı suya gelirsek bununda zayıflama ile hic alakası yoktur hatta boş kalori alırak aksine kilo bile aldırabilir. elma sirkeside bir önceki blogumda söylediğim gibi mideye zarar vermekten başka bir etkisi yoktur.
      kiraz sapına gelince eğerki sindirim problemin varsa olabilir ama yoksa sadece su içmen yeterlidir. unutma sen yaşam tarzını değiştirmedikçe o çaylar boş...
      yeşil çayda sevmiyorsan içme tabiki ama limonlu filn dene belki seversin... içersindeki antioksidan maddelerin insan vücuduna baya bir faydası var.

      Sil
    2. evet aslında boğazı tutmak lazım:) birde hareket .
      düşünce gücününde etkisi varmıdır bilemiyorum ama eskiden kilo almak için uğraşıp alamazdım şimdi vermek için uğraşıp veremem aklımda kilo alıyorum diye geçirdikçe almam enteresan
      deliriyormuyum sence:)

      Sil
  3. Sayfanı keşfettiğime çok sevindim..
    Takibindeyim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok iyi oldu, böyle bir blog olması, ayrıca bu yazı da çok yararlı oldu, ben de günde 2 kez yeşil çay içiyordum, antioksidan olmasından dolayı. sonra belki dengem bozuyorumdur diye günde 1e indirdim.

    bu tarz bilgileri de güvenilir bir ağızdan duymak çok önemli.
    insan bir süre sonra kime neye inanacağını şaşırıyor.

    sevgiler.
    emilianata

    YanıtlaSil
  5. ben de bu tip bitki çaylarını sevdiğim için evde ada çayı ıhlamur ısırgan otu fln ne bulursam karıştırıp içiyorum. Yanlış bi karışım yaparsam da bişeyler olursa diye de korkuyorum. Bu konuda bir fikriniz var mı acaba.

    Bir de keten tohumu hakkında asprin türevi geliştirmekte olan bir hocamız kanseri tetiklediğini söylemişti. Hele ki her gün kimse içmesin derim.

    YanıtlaSil
  6. su icsem yariyor cumlesi boyle bilincsiz olmamizdan geliyor demek ki:)

    http://the-lizard-queen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Blogunu yeni keşfettim.Çok keyifli postların var.Üyenim seni de üyelerim arasında görmek isterim :) http://zs-zsezgin.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Selam arkadaşlar zayıflmaak için binbir türlü eziyet çekmenize gerek yoktur. Şahsen kendiminde deneyip kullandığım mükemmel bir meyveden bahsedeceğim.

    http://internetsorunlari.com/goji-berry-kurt-uzumu-nedir.html
    adresine tıklıyarak daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz

    Gojy bery diğer adı kurt üzümü olarak geçen bu meyve harika bir tadı var çok şekerli tatlı insanın günlük vitamin potasyum lif b12 gibi vitaminlerini karşılayan mükemmel bir meyve sabah akşam aç karna 1 yemek kaşığı kuru üzüm gibi tüketiyorsunuz atıştırmalık ve faydasını 1- 2 ay içerisinde görüyorsunuz vücudunuzdaki kötü yağları kolestrolü içine hapsedip dışarı atıyor ve zamanla zayıflamanıza yardımcı oluyor bir arkadasim 2-3 aydır kullandığını ve 4-5 kg verdiğini söylemesi üzerine bende bu meyveyi kullanmaya başladım şu anda 1 ay oldu ve 1 kg civarında bi zayıflamam var tabi bünyeden bünyeye değişir :) ben çok yiyen bi insanım bana göre bence güzel :) en güzel zayıflama yöntemi yavaş yavaş zayıflamaktır hızlı kilo alıp vermek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir arkadaşlar .

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar Elif Hanım,

    Öncelikle Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum ve bu bayramın hepimize sağlık, sıhhat ve mutluluk getirmesini diliyorum.
    Sağlıklı beslenme ve düzenli spor yaparak bazı bitki ve meyve çaylarını içmek kilo vermeyi hızlandırıyor. Yeşil çay bence en etkilisi. Yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizma hızını artırıyor ve ödemin vücuttan atılmasını sağlıyor. Zayıflamaya yardımcı olan çaylar hakkındaki yeni yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kilo-vermeye-yardimci-5-cay/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil